Ga naar hoofdinhoud

Mag je een powerbank meenemen in het vliegtuig?

Ga je binnenkort op reis met het vliegtuig en wil je graag je powerbank meenemen? Dat snappen we maar al te goed. Een powerbank wordt steeds vaker meegenomen in het vliegtuig. En moet je hem dan meenemen in je handbagage of ruimbagage? Het antwoord hierop is als volgt: een powerbank moet je mee nemen in je handbagage en mag niet in het ruimbagage.

Hoeveel mAh mag je powerbank maximaal zijn in het vliegtuig?

Je mag dus een powerbank meenemen in het vliegtuig, maar er gelden wel enkele regels. De IATA heeft namelijk bepaalt dat maximaal maar 2 powerbanks aan boord mag meenemen. En dat is nog niet alles. Deze 2 powerbanks mogen samen een maximale capaciteit hebben van 27.000 mAh. Oftewel 100Wh. Let hier dus goed op bij aankoop van een nieuwe powerbank.

Powerbanks met meer dan 43.000 mAh worden altijd geweigerd. En wat nou als je een powerbank hebt tussen de 27.000 mAh en 43.000 mAh? Dan mag hij soms mee, maar daar moet je dan wel even contact voor opnemen met je luchtvaartmaatschappij. De regels betreft powerbanks van meer dan 27.000 mAh in het vliegtuig van luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia, Easyjet of Tui verschillen namelijk onderling.

Powerbank in het vliegtuig: waar op letten?

Samenvattend moet je dus op de volgende zaken letten als je een powerbank wil kopen voor in het vliegtuig, of al een powerbank hebt die je wil meenemen.

  • Je powerbank moet verplicht mee als handbagage.
  • Je mag maximaal 2 powerbanks meenemen
  • De powerbank, of powerbanks, mogen maximaal een capaciteit hebben van 27.000 mAh
  • Heb je een powerbank van tussen de 27.000 en 43.000 mAh? Dan mag hij soms mee. Neem hievoor contact op met je luchtvaartmaatschappij
  • Een powerbank met meer dan 43.000 mAh mag nooit mee.

Powerbank in je handbagage

Tip: plaats je powerbank niet helemaal onderin je handbagage koffer of rugzak. De kans is namelijk groot dat je hem bij de douane even moet laten zien. Stop hem dus op een plek waar je snel en gemakkelijk bij kunt. Zo hoef je niet je hele handbagage over hoop te halen!

Back To Top