Ga naar hoofdinhoud

Op zoek naar een handbagage koffer van 40 liter? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een koffer van 40 liter mag bij bijna alle vliegtuigmaatschappijen mee aan boord als handbagage. Daarnaast bieden ze verrassend veel ruimte voor al je kleding en andere spullen die je wil meenemen. En daarnaast reizen steeds meer mensen met enkel en alleen handbagage. Niet zo gek dus dat handbagage koffers van 40 liter steeds populairder worden!

Hieronder hebben wij de best geteste handbagage koffers met een inhoud van 40 liter op een rijtje voor je gezet.

De beste handbagage koffers van 40 liter

Afmetingen handbagage koffer 40 liter

Het belangrijkste wat je goed moet checken bij een aankoop van een handbagage koffer van 40 liter is het formaat. Deze mag namelijk niet groter zijn dan 56 centimeter hoog, 45 centimeter breed en 25 centimeter diep. Dat heeft de IATA bepaald. En let op: dit zijn buitenmaten. Dus wieltjes, handvaten en vakjes tellen mee. Check dus goed de afmetingen online van de koffer die je wil kopen. En wellicht even kijken op de website van de luchtvaartmaatschappij waar je het vaakst mee vliegt.

Welke type handbagage koffer van 40 liter?

Steeds meer reizigers en steeds meer reizigers met enkel handbagage. Geen wonder dat handbagage koffers van 40 liter dan ook in populariteit toenemen. Men heeft geen zin meer om lang te moeten wacht bij de bagageband of vind de kosten van ruimbagage te hoog geworden. Door de toename in populariteit van handbagage koffers, is er ook steeds meer keus. Denk aan het volgende:

  • 2 of 4 wielen: Alle voor- en nadelen van 2 of 4 wielen lees je hier.
  • Harde of zachte buitenkant: Een harde koffer beschermt je bagage wat meer terwijl een zachte koffer wat flexibeler is en vaak over meer voor- en zijvakjes beschikt.
  • Voorvak: Een handbagage koffer van 40 liter mét een voorvak is zeker een aanrader! Vooral handig voor reisdocumenten.
  • Interne verdeler: Eigenlijk niet meer weg te denken. Handig om spullen bij elkaar te houden en te ordenen.

Voor welke handbagage koffer van 40 liter ga jij?

Ga je voor een hippe opvallende handbagage koffer van 40 liter? Of kies je een mooie neutrale kleur? Alles is er tegenwoordig. Kies er eentje die bij jou wensen past en bestel je handbagage koffer van 40 liter gemakkelijk online.

Back To Top