Ga naar hoofdinhoud

Mag je een backpack meenemen als handbagage? Dat is een goede vraag. En het antwoord hierop is: ja! Maar hij moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen. Het formaat van je backpack mag namelijk niet groter zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Is hij wel groter dan dat? Dan is de kans groot dat hij niet mee mag als handbagage en zul je op zoek moeten naar een kleinere backpack met minder inhoud.

Hieronder hebben we de beste en meest populaire handbagage backpacks op een rijtje gezet.

De beste handbagage backpacks

Voordelen reizen met een handbagage backpack

Waarom zou je je backpack mee willen nemen als handbagage? Wat heeft dat voor een voordelen?

  • De allerbelangrijkste reden is dat het je geld bespaart. Geen kosten voor het inchecken van je bagage.
  • Je bespaart enorm veel tijd. Hoe vaak zie je wel niet dat je lang moet wachten totdat je bagage verschijnt op de bagageband. Bij aankomst kun je gelijk door. En je bent van tevoren ook geen tijd kwijt met het inchecken van je bagage
  • Gemak! Omdat je een kleinere backpack reist heb je vanzelfsprekend ook minder spullen bij. Dat scheelt behoorlijk veel aan kilo’s op je rug. Je bent dus veel minder snel moe en je reist veel comfortabeler.

Afmetingen en inhoud handbagage backpack

Zoals hierboven al vermeld moet je backpack aan bepaalde eisen voldoen wanneer je hem mee wilt nemen als handbagage. De maximale maten zijn 56 centimeter hoog, 45 centimeter breed en 25 centimeter diep. Maar wat nu als je kijkt naar het aantal liter? Over het algemeen geldt dat backpacks van 42 liter altijd mee mogen als handbagage. Deze voldoen namelijk altijd aan de maximale afmetingen. Heb je een backpack met 45 of 50 liter? Dan kan het nog zo zijn dat hij mee mag als handbagage. Luchtvaartmaatschappijen kijken namelijk naar de afmetingen en telt niet het aantal liters.

Backpacken met alleen handbagage?

Zeker doen! Het heeft erg veel voordelen en het bespaart je geld en tijd. Zoek je een mooie handbagage backpack die bij jou past? Hierboven vind je de populairste en meest verkochte backpacks die allemaal mee mogen als handbagage. Bekijk ze snel en bestel ze eenvoudig online bij je favoriete winkel.

Back To Top