Ga naar hoofdinhoud

Welke rugzak mag mee als handbagage in het vliegtuig? En waar moet je verder op letten? Ook bij rugzakken is het formaat de belangrijkste eis of hij wel of niet mee mag aan boord. Deze maten kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen. De algemene regel die IATA heeft opgesteld is dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Is je rugzak of backpack dat wel? Dan is de kans groot dat hij niet mee mag in het vliegtuig.

Hieronder hebben we de beste en meest verkochte handbagage rugzakken op een rijtje gezet.

De beste handbagage rugzakken

Afmetingen handbagage rugzak

Niet alle handbagage mag zo maar mee. Je rugzak moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen. De belangrijkste eis is de formaat van je rugzak. De IATA heeft bepaalt dat je handbagage niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Dit is inclusief alle handvaten, wieltjes en loshangende vakjes. Dus echt de buitenmaten van je rugzak. Dit geldt overigens niet alleen voor rugzakken, maar ook voor trolley, koffers en reistassen die je wil meenemen als handbagage. Let dus goed op de afmetingen bij het aankopen van je handbagage rugzak.

Gezien de afmetingen van enorm belang zijn zoeken mensen ook vaak naar afmetingen. De populairste en meest verkochte rugtas maten zijn als volgt:

  • Handbagage rugzak 40x30x20 centimeter
  • Handbagage rugzak 55x40x20 centimeter
  • Handbagage rugzak 55x35x25 centimeter
  • Handbagage rugzak 40x20x25 centimeter

Wanneer je dus op zoek bent naar een handbagage rugzak kun je er voor kiezen om op deze maten te letten of te zoeken. Uiteraard kun je ook gewoon per rugzak kijken of deze kleiner is dan 56x45x25 centimeter. Alle rugzakken die hierboven staan voldoen hier allemaal aan en mag je dus meenemen in het vliegtuig.

Aantal liter handbagage rugzak

Wanneer je aan het zoeken bent naar een geschikte handbagage rugzak is het logisch om te kijken naar de afmetingen. Maar wist je dat je ook kunt kijken naar het aantal liter? Vaak mogen rugzakken onder de 42 liter mee als handbagage in het vliegtuig. Waarom? Omdat deze 9 van de 10 keer ook voldoen aan de maximale afmetingen en gewicht. Klik hieronder op het aantal liter om de rugzakken te bekijken. Al deze rugzakken mogen mee als handbagage.

Welke type handbagage rugzak voor in het vliegtuig en op vakantie?

Naast dat het formaat van je rugzak van belang is, is het ook aan te raden om te kijken welke type rugzak je koopt. Ga je bijvoorbeeld voor eentje met wieltjes waardoor je ook een trolley functie hebt? Of zoek je er eentje met specifiek een laptopvak, omdat je vaak je laptop mee op (zaken)reis hebt?

Ook is het slim om na te denken hoe je de rugzak op de bstemming zelf gaat gebruiken. Vaak gebruik je dezelfde rugzak ook als daypack voor wat eten, drinken, maar ook je camera en wellicht wat extra kleding. Het is daarom handing om van te voren goed na te denken wat je ook op vakantie allemaal mee wilt nemen in je rugzak.

Tot slot moet hij natuurlijk ook bij jouw passen. Heb je een voorkeur voor een specifiek merk of zoek je er eentje in bepaalde kleuren die altijd goed bij je outfit past. Deze keuze kan alleen jij maken, maar gelukkig komen rugzakken in allerlei soorten, maten en kleuren!

Conclusie: Wat is de beste handbagage rugzak?

De beste handbagage rugzak voldoet aan de juiste afmetingen, heeft voldoende inhoud en is ook makkelijk op vakantie zelf te gebruiken als daypack. En dan nog een laatste tip: kijk naar een handbagage rugzak met een handige vakje voor je reisdocumenten. Zo heb je alle belangrijke zaken op een plek, kun je er makkelijk bij en zitten ze veilig opgeborgen!

Back To Top