Ga naar hoofdinhoud

Een stedentrip of een zakenreis? Dan is het vaak handig om enkel handbagage mee te nemen. Dat scheelt geld en bovendien tijd omdat je niet op je koffer hoe te wachten na het landen. Veel mensen kiezen daarom voor een kleine reistrolley. Ook wel een cabin trolley genoemd. Deze trolleys zijn speciaal gemaakt om mee te namen als handbagage. Handig dus! En denk je dat deze trolleys niet genoeg ruimte hebben voor al je spullen? Daar kun je je eigen nog wel eens in vergissen. Er kan meer in dan je denkt en ze zijn daarnaast erg licht van gewicht!

Hieronder hebben we voor jou de beste handbagage trolleys op een rijtje gezet.

De beste handbagage trolleys

Waarom een cabin trolley kopen?

Ze woorden steeds populairder. Die handbagage trolleys. Maar wat maakt ze nou zo gewild? De meest voorkomende redenen waarom mensen een handbagage trolley kopen zijn:

  • het kleine en compacte formaat, maar toch verrassend veel opbergruimte
  • het lichte gewicht en de flexibiliteit
  • de soepele wieltjes

Daarnaast is het belangrijkste aspect: het besparen van ruimbagage kosten. Steeds meer mensen vliegen daarom enkel en nog alleen met een handbagage trolley. ZoJe hoeft namelijk geen geld te betalen voor het inchecken van je bagage. En je kunt zo ook veel sneller inchecken en het vliegveld bij aankomst veel sneller verlaten. Je hoeft namelijk niet te wachten bij de kofferband op je koffers. En dat kan soms erg lang duren!

Welke handbagage trolley kopen?

Doordat handbagage trolleys zo populair zijn komen ze in honderden verschillende soorten en maten. De meest gebruikte manier om je handbagage trolley mee te nemen is door hem achter je aan te laten rollen. Je kunt hier kiezen uit een variant met 2 wielen of 4 wielen. Een handbagage trolley met 2 wielen heeft als voordeel dat hij erg makkelijk te kantelen is en hij geïntegreerde wielen heeft. Daardoor zullen ze minder snel kapot gaan. Een handbagage trolley met 4 wielen is juist weer veel wendbaarder en kun je stabieler neerzetten. Naast het aantal wieltjes heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een lichtgewicht handbagage trolley. Trolleys wegen tegenwoordig al niet erg veel, maar deze varianten zijn zo gemaakt dat ze bijna helemaal niks meer wegen.

Maar wist je ook dat er varianten bestaan die je ook als rugzak kunt gebruiken? De zogenaamde handbagage trolley rugzakken? Het voordeel daarvan is weer dat je je handen altijd vrij hebt. Wel zo fijn als je met kleine kinderen op reis gaat bijvoorbeeld!

Controleer goed de afmetingen en het formaat van je handbagage trolley!

Het is belangrijk om goed te controleren wat de afmetingen van je handbagage trolley zijn. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan bij het inchecken. Wanneer je handbagage trolley namelijk te groot is, betekent dat dat hij mee moet als ruimbagage. En daar dien je vervolgens voor te betalen. Erg vervelend! Over het algemeen geldt. De maximale afmetingen voor jehandbagage trolley zijn 56 x 45 x 25 centimeter. Zit je hier onder? Dan is de kans heel groot dat hij mee mag in het vliegtuig. Controleer altijd voordat je op reis gaat de maximale afmetingen handbagage van jou luchtvaartmaatschappij. Dan weet je het zeker!

De populairste en beste handbagage cabin trolleys

Alle handbagage trolleys die hierboven staan voldoen aan de regels om mee te mogen als handbagage. De meest verkochte trolleys zijn de CarryOn Skyhopper en de Travelsbags The Base Eco. Maar ook de Samsonite Base Boost doet het erg goed en zie je veel op het vliegveld terug. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak. Bestel je handbagage trolley eenvoudig in je favoriete webwinkel!

Back To Top