Ga naar hoofdinhoud

Mag je eten meenemen in je handbagage?

Tegenwoordig zijn er enorm veel regels omtrent handbagage dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Stel je wilt bijvoorbeeld eten meenemen in het vliegtuig? Mag dat dan wel? Het antwoord daarop is ja! Lees hieronder verder.

Etenswaren in handbagage

Eten mag je gewoon meenemen in je handbagage rugzak of koffer. Dus je mag gewoon thuis lekker wat broodjes smeren of snoep inpakken voor in het vliegtuig. Wat mag je zoal allemaal meenemen?

  • Brood
  • Snoep
  • Koekjes
  • Chocolade
  • Chips
  • Fruit
  • Kaas (niet sterk geurend)
  • Salades

Vloeibaar en sterk ruikend voedsel in je handbagage

Wil je vloeibaar eten (of drinken) meenemen in je handbagage? Dan gelden er wel enkele regels. Vloeistoffen die groter zijn dan 100ml mogen niet mee in je handbagage en moeten in een doorzichtig afsluitbaar zakje zitten van maximaal 1 liter. Dus wil je een pot Nutella, pindakaas of jam in je handbagage meenemen? Dan is dat niet mogelijk en zul je dit moeten inleveren. Alles wat smeerbaar is, valt onder de vloeistof regel. Smeer je de Nutella, pindakaas of jam van te voren op je brood? Dan is dat geen probleem.

Naast vloeistoffen gelden er ook regels voor sterk ruikend voedsel. Denk bijvoorbeeld aan knoflook, vis of een schimmelkaas. Deze mogen ook niet mee in je handbagage, omdat deze een erg sterke geur hebben. Je doet hier namelijk je medepassagiers geen plezier mee.

Waarom eten meenemen in het vliegtuig?

De belangrijkste reden om eten mee te nemen in het vliegtuig is om natuurlijk je honger te stillen. Maar het scheelt je ook veel geld. Eten in het vliegtuig staat namelijk bekend om dat het erg duur kan zijn. Dus smeer van te voren lekker wat broodjes en neem wat snoepjes of chips mee en bespaar zo makkelijk wat geld!

Pak je eten goed in!

Een laatste tip wat we nog willen meegeven is om je eten goed in te pakken. Doe het niet in een klein plastic zakje, want dan is de kans groot dat je eten geplet gaat worden. Een stevige broodtrommel is dus aan te raden.

 

Back To Top