Ga naar hoofdinhoud

De (anticonceptie) pil in je koffer of als handbagage in het vliegtuig?

Ga je binnenkort lekker op vakantie of ga je een ander leuk reisje maken? En vraag je je of of je de pil in je koffer moet doen of moet meenemen als handbagage? Dan is het antwoord daarop heel simpel. De anticonceptiepil neem je altijd mee in je handbagage. Hieronder leggen we uit waarom.

De pil in je handbagage

Net als bij alle andere medicijnen geldt er ook voor de pil een bewaaradvies. Je dient de anticonceptiepil namelijk te laten bevriezen of te bewaren op plekken boven de 30 graden. Doe je dat wel? Dan werkt de pil veel minder goed en is hij dus niet meer betrouwbaar.

In de ruimbagage van het vliegtuig wordt het enorm koud en kan het zelfs flink vriezen. Wanneer je dus je anticonceptiepil meeneemt in je ruimbagage koffer dan is het daar veel te koud en is hij niet meer betrouwbaar. Het advies is dus bij alle luchtvaartmaatschappijen (Transavia, Ryanair, KLM, Tui etc.) om de pil mee te nemen in je handbagage.

Wanneer de pil innemen met tijdverschil?

Ga je op reis naar een land in een andere tijdzone en vraag je je of wanneer je de pil dan moet innemen? Ons advies is dan om het gewoon op het vaste moment in te nemen wanneer je dat gewend bent. Dus ’s ochtends na het tandenpoetsen of ’s avonds voor het slapen gaan. Het maakt voor de pil niet uit of de tijd tussen het innemen van twee pillen iets korter of langer is.

Conclusie: de pil altijd in je handbagage

Neem de pil altijd mee in je handbagage om er zeker van te zijn dat hij betrouwbaar blijft. Stop hem in je toilettas of op een andere handige plek je in handbagage koffer of rugzak zodat je hem makkelijk kunt terugvinden bij aankomst.

 

Back To Top