Ga naar hoofdinhoud

Hoe lang van te voren op Schiphol met alleen handbagage?

Ga je binnenkort reizen met het vliegtuig vanaf Schiphol? En ga je enkel reizen met handbagage? Dan is het handig om te weten hoe lang je van te voren op Schiphol moet zijn. Wij adviseren om minimaal één uur voor vertrektijd van jouw vlucht bij de incheckbalies van Schiphol te zijn. Dan ben je ruim om tijd om naar je gate te gaan.

Reizen in een drukke of vakantie periode?

Ga je reizen in de vakantie of in een drukke periode? Dan is het aan te raden om wat eerder aanwezig te zijn op Schiphol. De wachtrijen zijn dan overal wat langer en niets is vervelender dan te moeten haasten. Check dus in deze periode goed de actuele situatie op Schiphol. Deze kun je vinden via de Schiphol app of via de officiële website van Schiphol.

Daarnaast is het ook aan te raden om goed te kijken hoeveel tijd het kost om naar Schiphol te gaan. Reis je met de trein? Dan stap je uit midden op Schiphol. Reis je met de auto en moet je parkeren of worden afgezet? Dan kan het vinden van een parkeerplek en / of het lopen naar Schiphol ook nog extra tijd in beslag nemen. Houd hier dus goed rekening mee.

Check online in!

Tegenwoordig kun je bij het boeken van je ticket ook eenvoudig online inchecken. Dat bespaart je tijd op Schiphol en hierdoor kun je vaak sneller doorlopen naar de securitycontrole. Online inchecken kan vaak 48 tot 24 uur van te voren. Naast het feit dat het je tijd bespaart kun je ook je zitplek uitzoeken en een boardingpass ontvangen. Deze print je uit of sla je op op je mobiel. Handig!

Reizen met alleen handbagage? Kom op tijd!

Ga je alleen reizen met handbagage? Zorg dan dat je minimaal één uur van te voren op Schiphol bent. Dan heb je alle tijd om eventueel nog rustig in te checken, naar de security te gaan en uiteindelijk naar je gate te lopen. Zoek je nog een mooie handbagage koffer, rugzak of trolley? Op Welkehandbagage.nl hebben we de meest verkochte handbagage voor jou op een rijtje gezet.

Back To Top