Ga naar hoofdinhoud

Mag je make-up meenemen in je handbagage?

Binnenkort lekker met vakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht! Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat wil je natuurlijk ook je favoriete make up meenemen. Maar mag je die wel meenemen in je handbagage? Het antwoord daarop is, ja! Zolang je make-up niet vloeibaar is mag het zonder problemen meegenomen worden in je handbagage.

Cosmetica in handbagage koffer of rugzak

Zoals hierboven gezegd mag je je make-up meenemen in je handbagage zolang het niet vloeibaar is. Dus je gezichtspoeder, oogschaduw, blush kun je zoveel als je wilt meenemen in je handbagage. Is je make-up wel vloeibaar? Dus bijvoorbeeld je foundation, primer of lipgloss, dan gelden er andere regels.

Vloeibare producten mogen in je handbagage zolang ze maximaal 100ml bevatten. Daarnaast dien je ze te stoppen in een doorzichtig zakje of toilettas van maximaal 1 liter. Let op: dit geldt ook voor nagellak. Nagellak wordt namelijk ook gezien als een vloeistof.

Make up shoppen op het vliegveld

Bovenstaande regels gelden enkel bij de security check. Dus ben je daar doorheen? Dan mag je gerust make-up shoppen in de winkels van de luchthaven en geldt het limiet van maximaal 100ml per vloeistof niet. De cosmetica producten die je namelijk koopt op de luchthaven worden namelijk in een verzegelde tas gedaan met een bon van aankoop op de luchthaven.

Let wel op bij je terugvlucht. Dan moet je weer aan dezelfde regels houden en dat geldt dus ook voor aankopen op de luchthaven van je heenvlucht. Koop dus niet al te grote vloeistoffen op de luchthaven. Tenzij je lang weggaat of het veel gaat gebruiken.

Tip: Reis je samen? Verdeel ja make-up en verzoringsproducten

Per persoon mag je dus maximaal 100ml per vloeistof meenemen en die dien je in een hersluitbaar zakje te doen van maximaal 1 liter. Dat is vaak lastig genoeg want het zakje biedt niet voldoende ruimte voor al je cosmetica. Een tip is dan om je make-up en andere verzorgingsproducten als shampoo en tandpasta te verdelen over je medereizigers. Zo kun je dus veel meer meenemen samen!

Back To Top