Ga naar hoofdinhoud

Laptop handbagage of ruimbagage?

Ga je binnenkort op reis met het vliegtuig en wil je je laptop meenemen op vakantie? Dat is prima mogelijk. En vraag je je eigen of je je hem als handbagage of als ruimbagage moet meenemen? Wij, en veel luchtvaartmaatschappijen, raden je aan om je laptop altijd als handbagage mee te nemen. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom je laptop meenemen als handbagage?

Net als vele luchtvaartmaatschappijen adviseren wij je om je laptop als handbagage mee te nemen. Dat heeft namelijk te maken met de volgende zaken:

  1. Ruimbagage wordt vaak ruw behandeld en krijg verschillende harde klappen te weerstaan. Hierdoor kan er schade ontstaan aan je laptop.
  2. Ruimbagage raakt nog wel eens verloren. Wanneer dat helaas het geval is betekent dat dus dat het wel eens dagen, of weken, kan duren voordat je je laptop terugziet
  3. Je kunt zo je laptop gebruiken tijdens je vlucht. Download van te voren wat series of films, of gebruik hem om nog even te kunnen werken

Je laptop gebruiken in het vliegtuig

Tijdens het opstijgen en landen mag je je laptop niet gebruiken. Hij moet dan om veiligheidsredenen opgeborgen zijn in de bagagevakken boven je hoofd of onder je stoel. Het is dan ook zaak dat je je laptop uitgeschakeld hebt. Zodra het teksten ‘riemen-vast’ weer is verdwenen mag je je laptop doorgaans weer gebruiken. Daarnaast dien je ook je laptop in vliegtuigmodus te zetten. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan je toe om WiFi en Bluetooth te gebruiken in vliegtuigmodus. Vraag dit altijd even na bij het cabinepersoneel.

Een handige laptoptas als handbagage

Reis je vaak met het vliegtuig en neem je ook regelmatig je laptop mee? Dan is het wellicht een idee om een handige laptoptas te kopen die mee mag als handbagage. Op onze website hebben we de beste en meest verkochte handbagage laptoptassen op een rijtje gezet.

Back To Top