Ga naar hoofdinhoud

Mag je een rugzak en trolley als handbagage meenemen?

Rugzak en trolley meenemen in het vliegtuig als handbagage?

Wil je een rugzak en trolley samen meenemen als handbagage in het vliegtuig? Dat is een goede vraag. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je naast je handbagage, dus bijvoorbeeld een trolley, ook nog een persoonlijk item meenemen. En dat kan inderdaad bijvoorbeeld een rugzak zijn. Let wel op dat deze voldoen aan de maximale afmetingen. Over het algemeen zijn de maximale afmetingen:

  • Maximale afmetingen handbagage trolley: 56 x 45 x 25 centimeter
  • Maximale afmetingen persoonlijk item handbagage (rugzak): 40 x 30 x 15 centimeter

Maar is een rugzak wel een persoonlijk item?

Ja, een rugzak kan gezien worden als persoonlijk item. Het moet wel een kleine rugzak zijn, dus geen grote backpack. Wanneer je geen koffer of trolley meeneemt als handbagage, maar wel een rugzak dan wordt deze niet gezien als persoonlijk item maar als handbagage. Dan gelden de maximale afmetingen van 56 x45 x 25 centimeter. Dat betekent dus dat je een grotere rugzak kan meenemen.

Handbagage per luchtvaartmaatschappij

Waar moet je handbagage aan voldoen bij de populairste luchtvaartmaatschappijen? Je vindt het hieronder.

KLM

  • Handbagage: Trolley van 55 x 35 x 25 centimeter
  • Persoonlijk item: Rugzak van 40 x 30 x 15 centimeter

Let op: Bij KLM mag je handbagage samen niet meer dan 12 kilo wegen.

TUI

  • Handbagage: Trolley van 55 x 40 x 20 centimeter. Tui heeft plek voor 70 stuks handbagage en alleen de eerste 70 stuks mogen mee als handbagage. Moet je handbagage in het ruim? Dan zitten hier geen kosten aan verbonden.
  • Persoonlijk item: Rugzak van 40 x 30 x 20 centimeter. Deze mag altijd mee.

Let op: Bij TUI mag je handbagage samen niet meer dan 10 kilo wegen.

Transavia

  • Handbagage: Trolley van 55 x 35 x 25 centimeter. Het kan zijn dat je trolley vanwege beperkte ruimte naar het bagageruim wordt verplaatst. Transavia heeft plek voor 70 stuks handbagage. Tegen betaling kun je je handbagage reserveren. Moet je handbagage in het ruim? Dan zitten hier geen kosten aan verbonden.
  • Persoonlijk item: Rugzak van 40 x 30 x 20 centimeter. Deze mag altijd mee.

Let op: Bij Transavia mag je handbagage samen niet meer dan 10 kilo wegen.

Rugzak en trolley als handbagage

Kortom, het is dus mogelijk om je rugzak en trolley samen mee te nemen als handbagage zo lang je je aan de maximale afmetingen en gewicht houdt van jouw luchtvaartmaatschappij. Ben je op zoek naar een nieuwe handbagage koffer of rugzak? Op WelkeHandbagage.nl vind je alle koffers, trolleys, rugzakken die altijd mee mogen als handbagage.

Back To Top