Ga naar hoofdinhoud

Mag je tandpasta als handbagage meenemen in het vliegtuig?

Binnenkort op vakantie met het vliegtuig en vraag je je af of je tandpasta mee mag nemen in je handbagage? Het antwoord is ja! Tandpasta mag mee in je handbagage, maar omdat tandpasta valt onder de vloeistoffen gelden er wel enkele regels.

Wanneer mag tandpasta mee in je handbagage?

Zoals hierboven al vermeld mag tandpasta mee in het vliegtuig. Wel zo fijn, want zo kun je even snel je gebit opfrissen. Maar er gelden wel enkele 2 belangrijke regels. Welke dat zijn lees je hieronder:

  • Je mag maximaal een inhoud van 100 milliliter meenemen
  • De vloeistof, dus je tandpasta, moet in een doorzichtig en hersluitbaar zakje van maximaal 1 liter geplaatst worden. Je mag hier maximaal maar 1 zakje van meenemen. Dus ook bijvoorbeeld je deo en andere vloeistoffen moeten in dit zakje.

Deze regels gelden voor alle grote luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia, TUI en Ryanier. Voldoe je aan de regels? Dan mag je dus gerust je tandpasta meenemen als handbagage in het vliegtuig.

Tandpasta tubes van minder dan 100 milliliter

Moet je dus nu op zoek naar speciale handbagage tandpasta tubes? Gelukkig niet. De meeste tandpasta tubes hebben een inhoud van 75 milliliter. Hierdoor is de kans groot dat je gewoon je tandpasta tube kunt meenemen die je thuis hebt staan. Wel zo makkelijk. Sommige tandpasta tubes hebben een inhoud van meer dan 100 milliliter, maar dit zijn grote varianten die de meeste mensen niet hebben. Standaard tandpasta tube heeft een inhoud van 75 milliliter. Daarnaast zijn er ook nog kleine tandpasta tubes van 30 milliliter speciaal gemaakt voor het reizen of in hotels. Maar ons advies: neem gewoon je eigen tandpasta van thuis mee welke je ook je hele vakantie weer kunt gebruiken.

Conclusie: Tandpasta mee in het vliegtuig? Ja!

Wel zo lekker dat je je tandpasta mee kunt nemen in het vliegtuig om even snel je gebit op te frissen. Zoek je nog een geschikte handbagage rugzak, koffer of trolley? Op WelkeHandbagage.nl hebben we de beste handbagage op een rijg voor je gezet. Klik op een van de categorie├źn hieronder om de handbagage te bekijken. Alvast een hele fijne en veilige reis gewenst!

Back To Top