Ga naar hoofdinhoud

Rugzak van 50 liter als handbagage? Mag dat?

Mag je een rugzak van 50 liter meenemen als handbagage? Over het algemeen niet. Een rugzak van 50 liter is vaak te groot om als handbagage mee te mogen nemen.

Afmetingen handbagage rugzakken

Handbagage moet aan bepaalde afmetingen voldoen om mee te mogen als handbagage. De IATA, het aanspreekpunt en vertegenwoordiger van bijna de volledige luchtvaartindustrie, heeft bepaalt dat handbagage niet groter mag zijn dan 56 centimeter hoog, 45 centimeter breed en 25 centimeter diep. En dit zijn de buitenafmetingen. Dat betekent dus dat alle handvaten, wieltje, vakjes en dergelijke meetellen. Voor rugzakken van 50 liter is het moeilijk om hier aan te voldoen. Vandaar dat ze bijna altijd geweigerd worden als handbagage omdat ze simpelweg te groot zijn.

Welke rugzakken zijn dan wel geschikt?

Het is dus zaak dat je kijkt naar de afmetingen van je rugzak om te kijken of hij mee mag als handbagage. Maar hoeveel liter rugzak mag dan wel mee? Over het algemeen ben je veilig als je rugzak maximaal een inhoud heeft van 42 liter. In 9 van de 10 gevallen voldoen deze aan de IATA richtlijnen.

Handbagage rugzak van 50 liter kopen?

Een rugzak van 50 liter kopen om als handbagage mee te nemen? Ons advies is om dit niet te doen. Ga eerder voor een kleinere rugzak van 40 liter. Op WelkeHandbagage hebben we de meest verkochte handbagage rugzakken voor jou op een rijtje gezet. Ook op basis van inhoud aantal liter:

Back To Top