Ga naar hoofdinhoud

Mag je zonnebrand meenemen in handbagage?

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie of zakenreis en vraag je je af of je zonnebrand mag meenemen in je handbagage? Het antwoord daarop is ja. Zonnebrand(creme) mag je meenemen in je handbagage alleen wel in onder bepaalde voorwaarden.

Zonnebrandcreme meenemen in je handbagage

Zonnebrand valt in de categorie vloeistoffen. Net zoals bijvoorbeeld shampoo, mascara, tandpasta, gel, deo en lenzenvloeistof. Om deze vloeistoffen mee te nemen in het vliegtuig als handbagage gelden er verschillende regels:

  1. Ze mogen maximaal een inhoud van 100 ml per stuk hebben.
  2. Je mag niet meer dan 1 liter in totaal van al deze vloeistoffen bij elkaar opgeteld meenemen.
  3. Alle vloeistoffen moet in een hersluitbaar en doorzichtig zak van 1 liter.

Deze 3 regels gelden voor bijna alle luchtvaartmaatschappijen, dus ook voor TUI, KLM, Transavia, Ryanair etc. Dus neem gerust een klein beetje zonnebrand mee in je handbagage.

Lekker meenemen die zonnebrand in het vliegtuig!

Dus stop wat zonnebrandcreme in een kleine tube van minder dan 100 ml en neem hem lekker mee aan boord in het vliegtuig. Wel zo fijn om jezelf of je kinderen even in te smeren bij het landen zodat je je niet gelijk verbrand bij aankomst. Want dat willen we natuurlijk niet.

Ben je nog op zoek naar een geschikte handbagage koffer of rugzak? Op WelkeHandbagage.nl vind je beste en meest verkochte handbagage van dit moment!

Back To Top