Ga naar hoofdinhoud

Hoeveel liter rugzak handbagage heb je nodig?

Ben je van plan een rugzak mee te nemen op reis en wil je hem graag als handbagage meenemen? Dan vraag je je vast af over hoeveel liter je rugzak moet beschikken om hem in eerste instantie mee te mogen nemen aan boord. Ons advies is om te kiezen voor een rugzak of backpack kleiner dan 42 liter.

Een rugzak meenemen als handbagage

Een rugzak kan dus vallen onder handbagage. Als die maar kleiner is dan 42 liter. Waarom? Dat is eigenlijk heel simpel. Deze rugzakken zijn klein genoeg om mee te nemen als handbagage. En reis je alleen met handbagage? Dan bespaar je zo geld, tijd en gewicht. Oftewel, erg veel voordelen!

Korte of lange vakantie?

Ga ja langer dan één week op vakantie of ben je van plan te gaan backpacken? Dan heb je vaak ook een grotere rugzak nodig voor al je spullen. De kans is dan erg groot dat je niet alleen kunt reizen met handbagage, omdat je rugzak te groot is hiervoor. Enkel een rugzak als handbagage neem je dan vaak ook alleen mee als je een stedentrip gaat doen of op reis moet voor een korte zakenreis.

Conclusie aantal liter rugzak handbagage

De conclusie is om geen grotere rugzak mee te nemen dan 42 liter. Naast het aantal liter is het ook aan te raden om te kijken naar de afmetingen van je rugzak. Handbagage rugzakken mogen niet groter zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Maar vaak vallen alle rugzakken met minder dan 42 liter al binnen deze marges. Check van te voren ook altijd even de website van je luchtvaartmaatschappij voor de exacte regels. Deze kunnen nog wel eens verschillen van elkaar.

Back To Top