Ga naar hoofdinhoud

Mag deodorant mee in handbagage?

Wanneer je gaat vliegen dan is het erg fijn als je deodorant bij de hand hebt. Maar mag je dat eigenlijk wel meenemen in je handbagage? Ja dat mag! Zolang je deodorant spray of roller minder dan 100 milliliter is mag deze mee in je handbagage

Zit er verschil er verschil tussen deo roller, stick of spray voor handbagage?

Ook hier kunnen we een kort antwoord op geven. Er zijn geen aparte regels voor een roller, stick of spray. Deodorant is van nature een vloeistof. En bij vloeistoffen geldt zolang deze onder de 100 milliliter zitten, mogen deze mee in je handbagage. Bij veel vliegtuigmaatschappijen, zoals KLM, TUI, Transavia en Ryanair, geldt wel dat je je deodorant in een doorzichtig en hersluitbaar zakje moet stoppen met een maximale inhoud van 1 liter.

Tip: een mini deo

Thuis koop je vaak deodorant wat groter is dan 100 milliliter. Dat betekent dus dat deze niet mee mag als handbagage in je vliegtuig. Hiervoor is iets bedacht en dat is een mini deo. Deze kleine deodorant busjes of rollers hebben vaak een inhoud van ongeveer 35 milliliter. Ideaal en perfect geschikt om mee te nemen als handbagage.

Handbagage deodorant in je koffer, rugzak of trolley?

Nu je dus weet dat je deodorant mee mag nemen in het vliegtuig wanneer deze kleine is dan 100 milliliter is de vraag met welke soort handbagage ga je reizen? Ga je voor een handige rugzak of zoek je een fijne trolley met wieltjes? Op WelkeHandbagage.nl hebben we alle geschikte handbagage koffers, trolleys, backpacks en rugzakken op een rijtje gezet. Klik hieronder een categorie aan en vind de beste handbagage voor jou!

Back To Top