Ga naar hoofdinhoud

Hoe zwaar mag een handbagage koffer zijn?

Een koffer meenemen als handbagage? Let dan op het gewicht van je koffer. Over het algemeen geldt dat je handbagage koffer niet zwaarder mag zijn dan 10 kilo. Is hij dat wel? Dan is de kans groot dat hij als ruimbagage moet worden ingecheckt. En dat kost je dan al snel € 40,- per koffer.

Gewicht handbagage koffer controleren

Zoals hierboven gemeld moet je koffer onder de 10 kilo zitten. Deze regelen hanteren de grootste luchtvaartmaatschappijen. Het hangt er van af hoe streng ze hierop controleren. Is de vlucht helemaal volgeboekt, dan zijn ze strenger op deze regel dan dat er nog vrije plekken zijn in het vliegtuig. Daarnaast is het altijd goed om even de website te controleren van de luchtvaartmaatschappij. De goedkopere luchtvaartmaatschappijen willen nog wel eens een maximaal gewicht hanteren van 7 of 8 kilo.

Waar moet je nog meer op letten?

Naast dat het gewicht belangrijk is, zijn ook de afmetingen van je handbagage koffer van belang. Deze mogen niet groter zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Is hij dat wel? Dan mag je koffer niet mee als handbagage. Ook hierbij geldt hoe drukker de vlucht hoe strenger hierop gecontroleerd wordt.

Ga voor een handbagage rugzak of reistas!

Wellicht heb je een koffer in het hoofd om te gebruiken als handbagage. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een handbagage rugzak of reistas? Over het algemeen mogen deze bijna altijd mee als handbagage. Zo lang je niet een hele grote backpack meeneemt, is eigenlijk elke rugzak wel geschikt als handbagage. Wil je ook hier het zekere voor het onzekere nemen? Controleer voor vertrek het gewicht en meet je rugzak of reistas even op. Dat voorkomt verrassingen bij het inchecken.

Hoe zwaar mag je handbagage koffer zijn?

Ga uit van maximaal 10 kilo. Wil je zeker zijn? Zorg dan voor maximaal 8 – 9 kilo aan gewicht en check even de website van je luchtvaartmaatschappij.

Back To Top