Ga naar hoofdinhoud

Is een trolley handbagage?

Mag je een trolley als handbagage meenemen? Dat hangt van het formaat af. De maximale afmetingen van een trolley voor in de handbagage zijn 56 x 45 x 25 centimeter. Dat is vanuit het Internationaal Air Transport Association (IATA) bepaalt. Voldoet je trolley hieraan? Dan mag je hem meenemen als handbagage.

Waarom een trolley als handbagage?

De belangrijkste reden voor het meenemen van een trolley als handbagage is gemak. Het scheelt veel tijd dat je niet je koffers hoeft in te checken bij aanvang van je vlucht. Maar misschien nog wel beter. Wanneer je geland hebt hoef je niet te wachten op je koffers. En dat kan wel eens heel veel tijd schelen!

Naast dat het tijd scheelt, bespaar je ook geld. Het meenemen van een koffer kost geld. Neem je een kleine trolley mee als handbagage? Dan hoef je hier niet voor te betalen.

Welke trolley kopen?

Waar moet je op letten bij het aankopen van een trolley naast de maximale afmetingen? Wij hebben 4 tips voor je:

  • Het gewicht van je trolley. Naast de maximale afmetingen mag handbagage vaak niet meer dan 10 kilo aan handbagage meenemen. Hoe lichter de trolley van zichzelf dus is, hoe meer je kan meenemen. Ons advies is om tussen de 8 – 10 kilo qua handbagage mee te nemen. Dan zit je vaak veilig. Is je trolley zwaarder dan 10 kilo dan is de kans groot dat hij in het ruimbagage mee moet. En dat kost al snel € 40,-
  • Hoe rolt de trolley? Ga je voor 2 of 4 wieltjes? Dat is persoonlijk. Wanneer je een trolley koopt met 2 wieltjes dan kan je hem alleen maar op dezelfde manier meenemen. Met 4 wieltjes ben je meer wendbaar en heb je verschillende mogelijkheden.
  • Materiaal van de trolley. Ga je voor een harde trolley of een zachte trolley? Over het algemeen geld. Reis je vaak met de trein, bus of auto? Dan is een zachte trolley aan te raden. Ga je vaker met het vliegtuig? Neem dan een harde trolley.
  • De kleur! Je wilt natuurlijk wel een mooie koffer die bij jou past. Gelukkig is de keuze reuze!
Back To Top