Ga naar hoofdinhoud

Is een rugzak handbagage?

Is een rugzak handbagage? Over het algemeen geldt van wel wanneer hij voldoet aan bepaalde eisen. Een handbagage rugzak mag niet groter zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep en niet meer wegen dan 10 kilo. Is hij dat niet? Dan mag hij naar alle waarschijnlijkheid mee als handbagage.

Handbagage per vliegtuigmaatschappij

De afmetingen en gewicht van je handbagage kunnen verschillen per vliegtuigmaatschappij. Bij de een maatschappij mag je een grotere rugzak meenemen dan bij de andere. Terwijl je bij een andere weer meer gewicht mag meenemen. Wil je snel weten wat de eisen zijn van jouw luchtvaartmaatschappij? Bekijk ze dan hier.

Een rugzak en een persoonlijk item

Naast dat je je rugzak als handbagage mee mag nemen mag je bij 9 van de 10 luchtvaartmaatschappijen vaak ook een persoonlijk item meenemen. Dat kon bijvoorbeeld nog een klein tasje. De algemene regel hiervoor is dat hij onder de stoel voor je moet passen. Past hij niet? Dan is de kans groot dat hij niet mee mag en je hiervoor moet bijbetalen.

Zoek je een handbagage rugzak?

Ben je op zoek naar een nieuwe rugzak die je mag meenemen als handbagage? Op onze website hebben wij alle populaire rugzakken staan die mee mogen als handbagage in het vliegtuig.

Back To Top